Aanbod

Op onze prachtige boerenhoeve in Frankrijk bieden we in 2020 twee geheel verzorgde midweken, de MBSR training en de Retreat.

MBSR training

Het 5-daags programma is gebaseerd op de MBSR training van John Kabat Zinn en wordt gegeven door Tessa Kock-Mol, gecertificeerd mindfulness trainer. We behandelen diverse thema’s, zoals de automatische piloot en stressreacties herkennen, gedachten en gevoelens opmerken, grenzen stellen en loslaten.

Het programma bestaat uit oefenen, mediteren en theorie. Je staat uitgebreid stil bij jouw ervaringen. Je leert hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.

MBSR is een basistraining voor iedereen. Ook als je geen klachten hebt kun je ervan profiteren. Ervaring met meditatie is niet nodig. We trainen en mediteren buiten in de natuur en in een prachtige Mongoolse yurt. De maximale groepsgrootte is twaalf personen.

Bekijk hier het programma.

De Retreat

In 2020 bieden we een Retreat waarin mindfulness en haptonomie elkaar vinden. De Retreat bestaat uit vijf dagen en wordt gegeven door Esse Disco, haptotherapeute met jarenlange ervaring in haar eigen praktijk in Amsterdam, en Tessa Kock-Mol, mindfulness trainer met jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg in Brabant.

Laat je inspireren en uitdagen door mindfulness, haptonomie, beweging en bezinning.

Mindful leven is bewust leven, in aandacht, in het moment. Niet tobben over het verleden, of angstig zijn over de toekomst. Je niet laten lijden door je harde stem, maar door je hart-stem. Leven vanuit je gevoel. Hierin vinden mindfulness en haptonomie elkaar.

Haptonomie is de leer van de affectieve aanraking. Volgens haptonomie hebben alle mensen behoefte om aangeraakt te worden. Zowel de letterlijke aanraking op je huid alsook geraakt worden door woorden of beelden. Liefdevolle aanraking is een vorm van oprechte aandacht voor de ander. Wanneer je je geliefd voelt, kan je bergen verzetten, durf je meer jezelf te zijn, kan je openen, ben je ontvankelijk voor nieuwe dingen, durf je meer te proberen en kan je groeien. Als je je gesteund voelt door mensen om je heen is het leven makkelijker.

Haptonomie geeft je op eenvoudige, nuchtere wijze terug hoe jij in elkaar zit en hoe jij omgaat met de wereld om je heen. Met die kennis en het menselijk verlangen naar liefde kan je leren om beter voor jezelf te zorgen.

Het programma bestaat uit meditatie, bewegen en workshops. Er is vrije tijd voor bezinning, of om de omgeving te verkennen. De maximale groepsgrootte is acht personen.

Prijs

Mindful Dordogne biedt de training all-inclusive aan voor €425, en de Retreat voor €625. De prijs is inclusief vier overnachtingen met linnengoed (op basis van tweepersoonskamer), vier keer ontbijt en lichte avondmaaltijd, drie keer warme lunch, onbeperkt koffie, thee en fruit. De maaltijden zijn vegetarisch en worden met verse (biologische) lokale producten bereid. De prijs is exclusief de reis naar Frankrijk.

Extra opties: Je kunt in beide weken gebruik maken van transfer van en naar het vliegveld Bergerac voor €35, een éénpersoonskamer reserveren voor een meerprijs van €75 en een individuele sessie aanvragen voor €50.

De locatie

De middeleeuwse boerenhoeve La Rhue ligt in het ruige noorden van de Dordogne. De hoeve ligt in een schitterend natuurgebied, omgeven door bossen, weiden, bronnen en beken. De stilte en de nachtelijke sterrenhemel zijn adembenemend! Meer informatie over La Rhue en de omgeving vind je hier.

Je verblijf

Je verblijft in een van de drie authentieke vakantiehuizen uit de zestiende eeuw. Elk huis heeft een gezamenlijke badkamer, woonkamer, keuken en een houthaard. De slaapkamers zijn tweepersoons. Voor een meerprijs van €75 kan je een eenpersoonskamer reserveren. De maaltijden vinden gezamenlijk plaats. Je kunt gebruik maken van het openlucht zwembad. Foto’s en meer informatie over de vakantiehuizen vind je hier.

De reis

  • La Rhue ligt op 850 kilometer van Breda. Met de auto duurt deze reis normaal gesproken ongeveer 9 uur.
  • Transavia vliegt vanaf €35,00 rechtstreeks van Rotterdam naar Bergerac. De vlucht duurt anderhalf uur.  Voor €35,00 p.p. bieden we transport aan van en naar het vliegveld (ongeveer twee uur rijden).

Zo. Nu jij.

Data voorjaar 2020 Data najaar 2020
• MBSR training 4 – 8  mei • Retreat 12 – 16 oktober
• Retreat 1 – 5 juni • MBSR training 26 – 30 oktober