Over mij

Tessa Kock-Mol

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als psychiatrisch verpleegkundige en verpleegkundig specialist in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland. Sinds 2010 ben ik mij gaan toeleggen op mindfulness en meditatie. Vanuit mijn enthousiasme voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping, en mijn liefde voor mensen, heb ik na mijn emigratie naar Frankrijk, Mindful Dordogne opgericht.

Ik ben gecertificeerd mindfulness-trainer. Bekijk hier mijn profiel op LinkedIn.

Mindfulness geeft me het inzicht dat veel lijden wordt veroorzaakt en in stand gehouden door met je aandacht in het verleden of juist in de toekomst te zijn. Terwijl je leven zich nu afspeelt! Door mindful te leven ervaar ik hoe bevrijdend het voelt om oordelen en verwachtingen een minder grote rol te laten spelen in mijn leven.

Ik heb altijd met veel plezier in het Brabantse gewoond en gewerkt. Vanuit onze droom samen een bijzonder avontuur te beleven, fantaseerden mijn man en ik over het buitenland. In 2017 hebben wij de stap gezet. Wij zijn geëmigreerd naar Frankrijk!

Samen met onze dieren wonen we op de middeleeuwse boerenhoeve ‘La Rhue’ in de Dordogne. In de zomermaanden is iedereen welkom op onze prachtige mini-camping. Verder verwelkomen wij elke zaterdagavond mensen uit de omgeving op onze muziekavond, waarbij ik voor een heerlijke maaltijd zorg. Ik verwonder me iedere dag. Over de prachtige, heuvelachtige natuur hier op het platteland. Over de stilte en de sterren. En over al die mooie mensen die ik heb ontmoet dankzij dit fantastische avontuur.

Natuurlijk was het loslaten van zekerheden ook heel spannend. Dagelijks mediteren heeft mij op moeilijke momenten geholpen kalm te blijven. Mindfulness betekent voor mij rust, eenvoud, positiviteit en optimisme. Leven in het moment, zonder oordeel, in vrijheid. En als het even niet lukt, is er altijd weer een nieuwe dag!